Pompă de căldură aer apă Păreri pro și contra

Dacă sunteți în căutarea unei modalități mai accesibile de a vă încălzi în această iarnă, luați în considerare investiția într-o pompă de căldura aer apă păreri pozitive venind de la tot mai mulți oameni.

Pe măsură ce temperatura începe să scadă, mulți oameni își pornesc sistemul de încălzire. Deși o centrală pe gaz sau pe lemne este o modalitate ușoară de a vă încălzi locuința, poate fi, de asemenea, costisitoare.

pompa de caldura

Pompă de căldura aer apă păreri – Top 3 cele mai bune

1. Pompă de căldură aer apă, Hitachi, model Yutaki S

Pompă de căldură aer apă, Hitachi, model Yutaki S

Vezi pret pe eMAG

Pompa de căldură aer-apă Hitachi Yutaki este soluția perfectă pentru toate nevoile dumneavoastră de încălzire, răcire sau apă menajeră.

Cu un rezervor extern pentru unitățile interioare montate pe perete și un rezervor integrat pentru unitățile montate pe podea, Yutaki S poate fi conectată la orice tip de unități terminale, cum ar fi încălzirea prin pardoseală, radiatoare sau ventiloconvectoare.

Mai mult decât atât poate fi conectat și la panouri solare sau la o piscină, ceea ce îl face o soluție cu adevărat versatilă și eficientă pentru casa sau afacerea dumneavoastră.


2. Pompă de căldură aer apă Hokkaido 4kW

Pompă de căldură aer apă Hokkaido 4kW

Vezi pret pe eMAG

 

Acest sistem fantastic este perfect pentru uz rezidențial și poate fi montat pe un perete pentru o instalare ușoară. Este disponibil într-un finisaj alb elegant, care se va integra perfect în decorul casei dvs.

Pompa de căldură Hokkaido 4kW folosește energie electrică pentru a alimenta sistemul și are un boiler extern pentru prepararea apei calde.

Cu o putere maximă utilă de încălzire de 4 kW, acest sistem este perfect pentru casele de dimensiuni mici și medii.

Cel mai important, pompa de căldură Hokkaido 4kW este extrem de eficientă.


3. Pompă de căldură aer apă ROTEX, HPSU Compact 304, 4 kW

Pompă de căldură aer apă ROTEX, HPSU Compact 304, 4 kW

Vezi pret pe eMAG

 

Acest produs este perfect pentru cei care doresc să economisească la costurile de încălzire. Cu un rating de eficiență energetică A++, pompa de căldură aer-apă ROTEX este unul dintre cele mai eficiente sisteme de încălzire de pe piață.

Acest produs dispune, de asemenea, de un boiler integrat, ceea ce îl face perfect pentru cei care doresc să pregătească și apă caldă.

Pompa de căldură aer-apă ROTEX este, de asemenea, sigură și fiabilă, cu o putere maximă utilă de încălzire de 4 kW. Recomandat pentru încăperi de până la 100 m², acest produs este o alegere excelentă pentru cei care caută o soluție de încălzire mai eficientă.


Pompă de căldura aer apă păreri pro și contra

O pompă de căldură aer apă folosește electricitatea pentru a extrage căldura din aerul exterior și a o face să circule în casa dvs.

Aceasta poate fi o modalitate mai eficientă de a vă încălzi casa decât utilizarea unui încălzitor tradițional și vă poate economisi bani pe factura de energie.

Pompele de căldură aer-apă sunt o alegere excelentă pentru distribuirea încălzirii și a apei calde în casa dumneavoastră, cu un impact minim asupra mediului.

Pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză cu privire la sistemul perfect, haideți să aruncăm o privire asupra argumentelor pro și contra ale pompelor de căldură aer apă.

Pompă de căldura aer apă păreri pro

Unul dintre principalele avantaje ale pompelor de căldură aer apă este că sunt foarte eficiente. Acestea funcționează prin extragerea căldurii din aerul de afară și utilizarea acesteia pentru a vă încălzi locuința. Acest lucru înseamnă că nu se bazează pe combustibili fosili, ceea ce ajută la reducerea amprentei de carbon.

Un alt beneficiu al pompelor de căldură cu sursă de aer este că pot fi utilizate în orice climat. În schimb, pompele de căldură cu sursă subterană sunt eficiente doar în anumite zone.

În cele din urmă, pompele de căldură cu sursă de aer sunt relativ ușor de instalat, ceea ce vă poate economisi bani pe costurile de instalare.

Pompă de căldura aer apă păreri contra

Există câteva dezavantaje ale pompelor de căldură aer apă pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a lua o decizie.

Un dezavantaj este că pot fi zgomotoase, așa că, dacă sunteți în căutarea unui sistem silențios și discret, o pompă de căldură aer apă ar putea să nu fie pentru dumneavoastră.

Un alt dezavantaj este că aceste sisteme pot fi mai puțin eficiente atunci când temperatura exterioară scade sub 6°C. Acest lucru înseamnă că persoanele care locuiesc în climate foarte reci ar putea fi nevoite să caute un alt tip de sistem de încălzire.

Performanța optimă a unei pompe de căldură aer apă depinde de existența unei izolații de bună calitate în locuință. Acesta este un alt factor care trebuie luat în considerare atunci când decideți dacă acest tip de sistem este sau nu potrivit pentru dumneavoastră.


Ce este o pompă de căldură aer apă

O pompă de căldură aer apă este un dispozitiv care transferă căldura din aerul exterior în apă, care vă încălzește încăperile prin intermediul radiatoarelor sau al încălzirii prin pardoseală. De asemenea, poate încălzi apa stocată într-un boiler pentru robinete, dușuri și băi calde.

Căldura din aer este absorbită de un fluid. Acest fluid trece apoi printr-un schimbător de căldură în pompa de căldură, care ridică temperatura și apoi transferă căldura în apă. Pompa de căldură poate fi alimentată cu energie electrică sau cu o sursă de energie regenerabilă, cum ar fi panourile solare.

Ce este o pompă de căldură aer apă

Pompele de căldură aer apă sunt o modalitate eficientă de a vă încălzi locuința, deoarece utilizează mai puțină energie decât alte metode de încălzire. De asemenea, acestea sunt prietenoase cu mediul, deoarece nu produc gaze cu efect de seră.

Pompă de căldura aer apă – Lucruri de luat în considerare

  • spațiul necesar

Când vine vorba de instalare, spațiul este un aspect de luat în considerare atât pentru pompele de căldură cu sursă de aer monobloc, cât și pentru cele cu sistem split.

Un sistem monobloc are toate componentele într-o singură unitate exterioară, cu țevi care transportă apa către sistemul de încălzire centrală și un boiler de apă caldă în interiorul casei dumneavoastră.

Un sistem split separă componentele între unitățile interioare și exterioare.

Dacă un sistem monobloc sau split este potrivit pentru dumneavoastră va depinde de bugetul dumneavoastră și de spațiul disponibil.

În ceea ce privește amplasarea, unitatea va trebui să fie montată pe un perete sau așezată pe sol, cu ceva spațiu în jurul ei pentru a permite o bună circulație a aerului.

În cele din urmă, oricare ar fi tipul de sistem pe care îl alegeți, asigurați-vă că aveți suficient spațiu pentru a-l găzdui.

  • zgomotul produs

O pompă de căldură aer apă face un zgomot similar cu cel al unui frigider și puteți purta cu ușurință o conversație lângă ea.

Zgomotul va crește pe măsură ce se face mai frig afară.

Zgomotul este creat de ventilatoarele mari care deplasează aerul pe schimbătorul de căldură. Cu excepția cazului în care pompa de căldură funcționează foarte intens, vă puteți aștepta ca zgomotul să aibă un volum similar cu cel al unui frigider, dacă stați la câțiva metri distanță.

Ați putea purta cu ușurință o conversație normală lângă ea, fără a ridica vocea. Pe măsură ce se răcește afară, acest zgomot va crește în timp ce funcționează.

  • boiler pentru stocarea apei

O pompă de căldură aer apă utilizează un agent frigorific pentru a absorbi căldura din aer sau din solul din afara casei dvs. și o transferă în interior pentru a vă încălzi locuința.

O pompă de căldură standard nu furnizează apă caldă la cerere, așa cum face un cazan combinat, așa că veți avea nevoie de o modalitate de stocare a apei calde pentru atunci când aveți nevoie de ea.

Dimensiunea boilerului de apă caldă necesar va depinde de cantitatea de apă caldă pe care o folosește în mod obișnuit gospodăria dumneavoastră, dar, de obicei, boilerul ar trebui sa fie de aproximativ 80×80 cm.

O pompă de căldura aer apă poate funcționa și iarna

În timp ce pompele de căldură aer apă sunt cel mai frecvent asociate cu utilizarea pe timp de vară, acestea pot fi de fapt utilizate pe tot parcursul anului.

De fapt, ele pot fi eficiente si în timpul lunilor de iarnă. Acest lucru se datorează faptului că sunt capabile să extragă căldura din aer, chiar și atunci când temperaturile sunt sub zero grade. Prin urmare, acestea pot contribui la menținerea căldurii și a confortului în casa dvs. în timpul lunilor de iarnă.

Pompele de căldură cu sursă de aer pot acționa și ca unități de aer condiționat. Așadar, nu numai că vă pot menține căldura în timpul iernii, dar pot contribui și la menținerea răcorii în timpul verii.

Ca atare, acestea reprezintă o modalitate versatilă și convenabilă de a vă încălzi și răci casa pe tot parcursul anului.

Concluzie

În concluzie, este evident că pompele de căldură aer apă sunt dispozitive care au multe beneficii atât pentru mediu, cât și pentru buzunarele noastre.

Atunci când faceți o achiziție, este important să luați în considerare o marcă care să vă satisfacă nevoile de încălzire sau de răcire.

Sursele de energie regenerabilă cum ar fi pompele de căldură aer apă, ar trebui să fie utilizate mai des în prezent pentru a preveni distrugerea mediului înconjurător.

Lasă un comentariu